Коньяк ADJARI виготовляється із якісних коньячних спиртів з контролем якості на всіх етапах виробництва.
Adjari 3*

Класичний коньяк 3-річну витримки з м'яким ванільно-карамельним відтінком, фруктовими та шоколадними нотками і ароматом інжиру.

Adjari 4* КВАРТЕЛИ

Класичний коньяк 4-річної витримки має оригінальний та неповторний смак, як всі коньяки Adjari. Відкривається Квартели персиковим ароматом в ансамблі з шоколадно-ванільними нотами та завершується витонченим горіховим післясмаком. Колір насичений янтарний. Смак надзвичайно м`який та округлий.

Adjari 5*

Класичний коньяк 5-річної витримки з більш насиченим і багатогранним букетом. У карамельних нотах відчувається м'якість, що поєднується з бархатистою горіховою терпкістю і легкими фруктовими тонами. Завершується ансамбль приємним шоколадним смаком.

Adjari 7* МУДРИЙ АДЖАРЕЛІЯ

Класичний марочний коньяк 7-річної витримки має чудовий аромат, інтенсивний смак та тривалий післясмак. У цитрусових та ванільних нотах відчувається м`який та вишуканий аромат. Продовжується ансамбль витонченими горіховими та фруктовими тонами в смаку, а довершується Мудрий Аджарелія тривалим післясмаком з нотками мигдалю. Має насичений янтарний колір з шоколадним відблиском.

Виноматеріал

Виноматеріал для коньяку ADJARI отримують зі стиглих, налитих сонцем ягід винограду

Витримка

Витримка ADJARI надає коньяку особливий колір, аромат і післясмак

Аромат

В ароматі коньяку ADJARI виразно чутні ванільно-шоколадні ноти, характерні для благородного коньяку

Смак

Смак коньяку ADJARI дуже округлий і збалансований без сторонніх спиртових відтінків

Виробництво

Коньяк ADJARI виготовляється за традиційною технологією, що походить своїм корінням до витоків самого виноробства та спиртокуріння.
Біле вино, яке використовується при виготовленні нашого коньяку, дуже сухе і має достатньо високий рівень кислотності. Тому саме таке вино найкраще підходить для дистиляції та подальшого «старіння» в бочках.
Очевидно, що під ці вимоги підійде лише певний список сортових виноградів. Наприклад, для виготовлення ADJARI ми використовуємо два унікальних сорта білого винограду: «Цолікаурі» та «Чхавері», а ось для нашого семирічного коньяку додаємо ще й спеціальний сорт «Хіхві», що традиційно в Грузії використовується в марочних винах та коньяках.

Бродіння і перегонка коньяку

Після віджимання винограду сік залишають для бродіння на 2-3 тижні, а місцеві дикі дріжджі перетворюють цукор в алкоголь. Неприпустимо додавання цукру і сірки на цьому етапі. Після того, як дріжджі зроблять свою справу, отримане вино буде містити близько 7-8% алкоголю.
Дистиляція відбувається в мідних аламбічних кубах традиційної форми Charentais, з традиційною конструкцією і розмірами. В результаті подвійної дистиляції виходить безбарвний спирт, що містить близько 70% алкоголю.

Витримка коньяку

Як тільки дистиляція завершена, спирт відправляють витримуватися в бочках з кахетинського дубу, які виготовляються вручну в Гурджаані, з терміном витримки не менше трьох років.
Коли коньяк взаємодіє з дубовою бочкою і повітрям, він випаровується зі швидкістю близько 3% щороку, повільно втрачаючи і спирт, і воду. Це явище прийнято називати «часткою янголів».
Оскільки спирт випаровується швидше, ніж вода, концентрація алкоголю падає з часом приблизно до 40% (з початкових 70%).
Потім коньяк переноситься в великі скляні бутилі, звані бонбон, і зберігається для подальшого змішування.
Дубові бочки перестають вносити свій вклад в аромат напою вже через чотири-п'ять десятиліть, тому більш тривалі періоди старіння можуть бути просто непотрібними.

Купажування коньяку

Вік коньяку розраховується як середній вік коньяків різного часу витримки, що використовується в купажі.
Змішування різних коньяків вкрай важлива процедура для отримання складних ароматів, яких не досягти тільки при зберіганні в бочці.
У кожному коньячному будинку є майстер-дегустатор, який відповідає за змішування спиртних напоїв, тому коньяк, вироблений компанією, буде мати послідовний стиль. Чи потрібно казати, що грузинський стиль коньяку ADJARI доведений майже до бездоганності? Після купажування коньяку потрібен ще деякий час, перед наливанням у пляшки, які згодом будуть стояти на Вашому столі.

А зараз хотілося б сказати тост, який нам дуже подобається і повністю відповідає нашим Аджарським принципам:

Мудреця запитали:
- Кого із своїх синів ви більше любите?
Він відповів:
- Того, хто тримає слово, боїться безчестя і прагне до більш високого становища.
Тому піднімемо ж келихи коньяку ADJARI - за вірних своєму слову, хто боїться втратити честь та ім`я, і також за тих, хто не стоїть на місці, а прагне вперед і вперед.

Традиції грузинської гостинності

Аджарія - райський куточок, круглий рік потопає в зелені і омивається Чорним морем. Давня земля біля підніжжя гірських хребтів Кавказу, незвичайно красива і самобутня. Тут панує чудовий м'який клімат і велична природа. Тут народжується найсоковитіший виноград.
Аджарія славиться своєю гостинністю.

Асортимент

На даний момент коньяк ADJARI пропонує вибір з 5 позицій

ADJARI 3*

Літраж: 1л; 0,5л; 0,25л

ADJARI 4* КВАРТЕЛИ

Літраж: 0,5л; 0,25л

ADJARI 5*

Літраж: 1л; 0,5л; 0,25л

ADJARI 7* МУДРИЙ АДЖАРЕЛІЯ

Літраж: 0,5л

ADJARI 5* в тубусі

Літраж: 0,5л